Masz pytanie?

Nasiona na kiełki BROKUŁY 100g DUŻA PAKA

Nasiona na kiełki BROKUŁY - sklep internetowy
Nasiona na kiełki BROKUŁY - sklep internetowy
  • Nasiona na kiełki BROKUŁY - sklep internetowy
  • Nasiona na kiełki BROKUŁY - sklep internetowy
Cena:8.25PLN
w ciągu 24 h od zaksięgowania wpłaty na konto
Do koszyka
-
+
masz pytania?

 

Nasion na kiełki BROKUŁY 100g

 

KIEŁKI BROKUŁÓW charakteryzują się pikantnym smakiem, który doskonale harmonizuje z łagodną nutą majonezu, delikatnym wędzonym łososiem oraz innymi, łagodnymi daniami. KIEŁKI BROKUŁÓW doskonale smakują w sałatkach i surówkach, w towarzystwie drobiu oraz ryb. Można je również stosować jako dodatek do kanapek, sosu majonezowego i jogurtowego.

 

O tym, że brokuły należą do najzdrowszych warzyw nie trzeba nikogo przekonywać. Jednak o wielkiej wartości ich kiełków mówi się niewiele. KIEŁKI BROKUŁÓW to bogate źródło witamin A, C, E, H i K oraz witamin z grupy B. W tradycyjnej medycynie chińskiej KIEŁKOM BROKUŁA przypisuje się właściwości wspomagające leczenie wielu schorzeń, między innymi regulują one poziom ciśnienia krwi, wspomagają profilaktykę udaru mózgu i chorób układu krążenia.

 

W KIEŁKACH BROKUŁÓW znajdziemy wiele cennych związków. Najważniejszym z nich jest sulfofan (sulfophan) – silny antyoksydant. Stężenie tej substancji w KIEŁKACH BROKUŁÓW jest kilkukrotnie wyższe niż w dojrzałych brokułach. Sulfofan nie tylko jest silnym przewiutleniaczem. Jego obecność w organizmie stymuluje działanie i przyspiesza wchłanianie i syntezę innych antyutleniaczy, związków czynnie wspierających walkę z nowotworami. Sulfofan jest szczególnie pomocny w leczeniu nowotworów płuc, piersi, prostaty i pęcherza oraz nowotworów układu pokarmowego. Dodatkowo substancja ta chroni przed promieniowaniem UV.

 

Sposób kiełkowania:

  • nasiona wypłukać kilkakrotnie,
  • moczyć je w ciepłej wodzie 4-5 godzin,
  • wyłożyć do kiełkownicy lub słoika,
  • dwa razy dziennie kiełkujące nasiona przepłukiwać zimną wodą,
  • nasiona mają być WILGOTNE, ale NIE MOGĄ znajdować się w wodzie.

 

Kraj pochodzenia surowca: Włochy

Wyprodukowano przez: Skworcu.com.pl  Marek Skworc

Masa netto: 100g

 

Informacja o alergenach:

Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.

Nasiona na kiełki BROKUŁY 100g DUŻA PAKA - Cechy
Cechy
Kolorodcienie brązowego

Skworcu.com.pl

Marek Skworc

 

ul. Jagiełły 13c/65

41-106 Siemianowice Śl.

NIP: 643-164-82-98

 

TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl

Facebook