Masz pytanie?

MALINY suszone owoce 50g bez konserwantów

Suszone owoce MALINY - sklep internetowy
Suszone owoce MALINY - sklep internetowy
Cena:9.75PLN
w ciągu 24h od zaksięgowania wpłaty na koncie
Posiadamy na stanie:41
Do koszyka
masz pytania?

 

MALINY SUSZONE

owoce 50 gramów !!!

 

 

SUSZONE OWOCE MALIN znajdują szerokie zastosowanie w kuchni. Można je zajadać jak rodzynki, wprost z opakowania, lub dodać do mieszanki bakaliowej. SUSZONE MALINY to wspaniały dodatek do sałatek owocowych lub musli albo jogurtu. Kilka owoców SUSZONYCH MALIN wrzuconych do ulubionej herbaty sprawi że nabierze ona zupełnie nowego aromatu i smaku.

 

Maliny to jedne z najpopularniejszych owoców w Polsce. Soczyste, słodko-kwaśne owoce doskonale smakują prosto z krzaka. Maliny są jednak świetnym surowcem na przetwory. Te czerwone owoce można przetworzyć na aromatyczne soki, galaretki czy dżemy. Rzadziej spotykaną formą konserwowania malin jest ich suszenie. A szkoda, gdyż właśnie w procesie suszenia owoce malin tracą najmniej wartości odżywczych i witamin. Suszenie polega na odprowadzeniu wody z owoców przy jak najmniejszym udziale wysokiej temperatury. Dzięki takiej metodzie przetwarzania w MALINACH SUSZONYCH nie rozpadają się cenne związki organiczne.

 

Owoce MALIN są doskonałą i zdrową przekąską. Znajdziemy w nich duże ilości kwasów organicznych: cytrynowego, salicylowego, jabłkowego i elagowego, pektyny oraz olejki eteryczne. Maliny to również doskonałe źródło witaminy B1, B2 i B6 oraz witaminy C i E. Z całej gamy minerałów występujących w malinach warto wymienić potas, magnez, wapń i żelazo. Kwas salicylowy, występujący w owocach malin, wywiera pobudzający wpływ na gruczoły potowe, tym samym wspomagając usuwanie toksyn z organizmu. Jest to ważne, zwłaszcza w okresie choroby.

Kwas elagowy to z kolei bardzo silny antyoksydant. Związki należące od przeciwutleniaczy spowalniają procesy starzenia, wyłapują niebezpieczne wolne rodniki, które są przyczyną wielu chorób, np. nowotworów. Potas jest zaś konieczny do utrzymania gospodarki wodno-elektrolitowej organizmu i polecany jest w diecie osób zmagających się z problemami ze strony nerek i woreczka żółciowego. Miedź i żelazo, które znajdziemy w owocach malin, zapobiegają powstawaniu anemii i wspierają organizm w szybszym powrocie do dobrej kondycji.

Jedne z najnowszych badań nad właściwościami owoców malin badają wpływ ketonu malinowego, jednego z najsilniejszych związków aromatycznych w tych owocach, na kuracje odchudzające i leczenie otyłości. W magazynie „Life Sci” ukazał się w 2005 roku obszerny artykuł opisujący przebieg i wnioski wyciągnięte z badań prowadzonych przez Morimoto, Satoch i Hara. Podobne wnioski pojawiałą się w artykule „Raspberry ketone increases both lipolysis and fatty acid oxidation In 3T3-L1 adipocytes” autorstwa K.S. Park, który pojawił się w „Planta Med”.

 

 

Wartości odżywcze w 100g SUSZONYCH MALIN*:

  • Wartość energetyczna – 1188kJ/285kcal,
  • Tłuszcze – 2,6g,
    • W tym nasycone kwasy tłuszczowe – 0,1g,
  • Węglowodany – 77,5g,
    • W tym cukry – 22,8g,
  • Błonnik – 37,9g,
  • Białko – 6,8g
  • Sól – 0,01g.

 

*)Wartości odżywcze są obliczane na podstawie informacji od dostawców surowców lub na podstawie powrzechnie dostępnych informacji.

 

Kraj pochodzenia: Polska

Wyprodukowano przez: Skworcu.com.pl Marek Skworc

 

Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.

 

Aby ułatwić Państwu wielokrotne używanie woreczki z zakupionym produktem (zamknięte grubym zgrzewem) zostaną dodatkowo zapakowane do woreczka strunowego.

 

Nie płać za kolorowe opakowania itd.!!! Tutaj możesz kupić przyprawy i zioła płacąc za to co rzeczywiście otrzymasz a nie za zbędną otoczkę.

MALINY suszone owoce 50g bez konserwantów - Cechy
Cechy
Kolorodcienie czerwonego
Facebook