Masz pytanie?

Masło migdałowe 500g bez soli 100% naturalne

Masło z migdałów - sklep internetowy
Masło z migdałów - sklep internetowy
Cena:37.99PLN
w ciągu 24 h od zaksięgowania wpłaty na konto
Posiadamy na stanie:12
Do koszyka
masz pytania?

aż 500 gramów

MASŁA Z MIGDAŁÓW

bez soli i bez cukru !!!

 

 

MASŁO Z MIGDAŁÓW PRAŻONYCH jest doskonałym dodatkiem do deserów i ciast. Łyżka czy dwie tego naturalnego, kremowego masła dodana do najprostszej wersji kremu maślanego czy budyniowego nada mu nowy charakter i wyjątkowy smak. Domowej roboty lody z odrobiną tego masła staną się zupełnie innym przysmakiem niż dotychczas. W wersji śniadaniowej MASŁO MIGDAŁOWE wyśmienicie smakuje na kanapkach i z naleśnikami. Owsianka z łyżeczką MIGDAŁOWEGO MASŁA zasmakuje nawet największym owsiankowym sceptykom.

 

MASŁO Z PRAŻONYCH MIGDAŁÓW to w 100% naturalne masło, bez dodatku cukrów, soli, konserwantów czy barwników. Można je więc włączyć do menu bez obaw o kolejną dawkę zabójczej chemii. W MASEŁKU MIGDAŁOWYM znajdziemy duże ilości witaminy E, naturalnego przeciwutleniacza. Jak inne związki zaliczane do grupy antyoksydantów, witamina E wiąże wolne rodniki, tym samy neutralizując ich szkodliwe działanie (miażdżyca, zawały, nowotwory, udary mózgu, spadek odporności czy przedwczesne starzenie). Duże ilości białka o złożonym składzie aminokwasów doskonale sprawdzą się w diecie wegetariańskiej i wegańskiej. Witaminy B1 i PP obecne w MAŚLE MIGDAŁOWYM wpływają pozytywnie na układ nerwowy, poprawiają koncentrację i ułatwiają zapamiętywanie. Jest więc to idealne śniadanie dla uczniów i studentów. Spora zawartość magnezu w MAŚLE Z MIGDAŁÓW pomaga regulować procesy syntezy białek i wpływa na redukcje niekontrolowanych skurczów mięśni. Magnez to również doskonałe wsparcie dla ścian układu krwionośnego, co jest niezwykle ważne, zwłaszcza dla osób żyjących w stresie. Wapń, który występuje w migdałach, naturalnie wspiera kości i zęby. Dlatego tak ważna jest obecność MASŁA MIGDAŁOWEGO w diecie dzieci, młodzieży, kobiet w ciąży i osób starszych.

 

Wartości odżywcze w 100g MASŁA Z MIGDAŁÓW:

  • wartość energetyczna – 2655kJ/641kcal,
  • tłuszcze – 55,1g,
    • w tym nasycone kwasy tłuszczowe – 4,2g,
  • węglowodany- 4g,
    • w tym cukry proste – 4,2g,
  • białko – 27,4g,
  • sól – 0g.

 

Składniki MASŁA MIGDAŁOWEGO:

  • migdały prażone 100%.

 

MASŁO Z MIGDAŁÓW należy przechowywać w chłodnym miejscu, najlepiej w lodówce. W wyższej temeraturze zmienia ono konsystencję na bardziej płynną. Przyczyną tego zjawiska jest brak dodatku sztucznych substancji stabilizujących i zagęszczaczy stosowanych w wielu produktach tego typu (guma arabska, guma guar, karob i wiele innych). Topnienie w temperaturze pokojowej jest więc cechą charakteryzującą produkty wysokiej klasy, do jakich należy nasze MASŁO Z MIGDAŁÓW.

 

Wyprodukowano w Polsce

Kraj pochodzenia surowca: Australia

Dystrybutor: Skworcu.com.pl Marek Skworc

 

Zakupione opakowanie MASŁA Z MIGDAŁÓW zostanie zapakowane w sposób uniemożliwiający przypadkowe uszkodzenie w czasie transportu.

Masło migdałowe 500g bez soli 100% naturalne - Cechy
Cechy
Kolorodcienie brązowego

Osoby, które kupiły ten produkt kupiły także:

Facebook