Masz pytanie?

PIGWA W SYROPIE 200g pigwowiec bez konserwantów i barwników

Cena:8.50PLN
w ciągu 24 h od zaksięgowania wpłaty na koncie
Posiadamy na stanie:23
Do koszyka
masz pytania?

PIGWA W SYROPIE

konfitura bez konserwantów 200g !!!

 

 

PIGWOWIEC znany był już od dawna jako doskonały materiał na przetwory. Jego świeże owoce są bardzo twarde i charakteryzuje je bardzo kwaśny smak, stąd ich zwyczajowa nazwa „polska cytryna”. Jednak soki, konfitury, dżemy, owoce w syropie czy kompoty z pigwy smakują wręcz wyśmienicie. PIGWA W SYROPIE to jedna z najpopularniejszych form konserwowania tych cierpkich owoców. Obgotowane w niewielkiej ilości wody z cukrem owoce pigwowca tworzą gęsty, aromatyczny syrop. Tak przygotowany pigwowiec doskonale podkreśla smak herbaty, wzbogacając jej smak i zapach. PIGWA W SYROPIE to również świetny dodatek do lodów i deserów oraz ciast, zwłaszcza kruchych. Korzenne ciasta, pierniki, szarlotka z odrobiną PIGWY W SYROPIE smakują wyjątkowo. OWOCE PIGWOWCA W SYROPIE świetnie smakują jako przekąska, zwłaszcza lekko doprawione cynamonem, goździkami lub imbirem.

 

 

W PIGWIE W SYROPIE znajdziemy całe mnóstwo witaminy C, która wspiera układ odpornościowy organizmu. W okresie jesienno-zimowym wskazane jest zwiększenie dziennej dawki witaminy C w diecie. W owocach pigwowca japońskiego znajdziemy również wiele cennych flawonoidów, które są silnymi przeciwutleniaczami. Wyłapują one wolne rodniki, które uszkadzają białka i łańcuchy DNA oraz odpowiedzialne są za wiele chorób współczesnych, m.in. nowotwory. Fenole i polifenole to kolejne związki, które występują w pigwowcu w wysokim stężeniu. Związki te doskonale wspierają układ odpornościowy organizmu poprzez uniemożliwianie wirusom syntezy własnych białek, bez czego te nie mogą się namnażać.

 

 

Składniki:

  • Pigwowiec japoński 55%,
  • Cukier 30%,
  • Woda 15%,

Nie zawiera konserwantów i sztucznych barwników.

Wyprodukowano z 85g owoców na 100g produktu.

 

Wartości odżywcze w 100g PIGWY W SYROPIE:

  • Wartość energetyczna – 646kJ/152kcal,
  • Tłuszcz – 0,23g,
    • W tym nasycone kwasy tłuszczowe – 0,13g,
  • Węglowodany – 37,3g,
    • W tym cukry – 33,2g,
  • Białko – 0,2g,
  • Sól - <0,01g.

 

Masa netto 200g, masa po odcieku 110g.

 

Kraj pochodzenia: Polska

Dystrybutor: Skworcu.com.pl Marek Skworc

 

Produkt zakupiony w tej ofercie zostanie starannie zabezpieczony na czas transportu, aby dotarł do Ciebie w nienaruszonym stanie.

 

Po otwarciu przechowywać w lodówce, nie dłużej niż 7 dni.

PIGWA W SYROPIE 200g pigwowiec bez konserwantów i barwników - Cechy
Cechy
Kolorodcienie żółtego
Facebook