Masz pytanie?

WANILIA MIELONA bez konserwantów - rzadkość

Wanilia mielona naturalna - sklep internetowy
Wanilia mielona naturalna - sklep internetowy
Cena:17.50PLN
w ciągu 24h od zaksięgowania wpłaty na koncie
Posiadamy na stanie:20
Do koszyka
masz pytania?

WANILIA MIELONA 10g

 

Tropikalne pnącze z lasów Ameryki, czyli wanilia, znana jest w Europie jako przyprawa, zwłaszcza do deserów i ciast. Tak zwane laski wanilii to wysuszone i przefermentowane strąki wraz z nasionami. W Ameryce środkowej wanilia używana była tradycyjnie do przyprawiania kakao.

 

ZASTOSOWANIE KULINARNE

Wanilia to niezwykle aromatyczna, słodko pachnąca przyprawa jest idealnym dodatkiem do ciast, babek, tortów i ciasteczek, używa jej się do wyrobu większości słodyczy, w tym lodów i czekolady. Specyfikiem tym można przyprawiać także słone dania – znakomicie ożywia on sosy podawane do ryb, mięs (szczególnie cielęciny) czy niektórych owoców morza. Aromat wanilii idealnie zazębia się z cynamonem, goździkami i kakao.

 

MIELONA WANILIA doskonale sprawdzi się we wszystkich potrawach, w których dodaje się tradycyjne laski wanilli. Jej postać proszku dodatkowo ułatwi wykonanie dania, unikniemy mozlnego skrobania ziarenek z wnętrza strączku.

 

Proponowana przez nas WANILIA MIELONA to nic innego, jak wysuszone i zmielone w całości strączki waniliowe. Nie zawiera ona dodatków cukrów, barwników ani konserwabtów.

 

Przykładowe przepisy z wykorzystaniem MIELONEJ WANILII:

 

WANILIĘ MIELONĄ należy przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w temperaturze 20°C.

 

Kraj pochodzenia: Madagaskar

Wyprodukowano przez: Skworcu.com.pl Marek Skworc

 

Zakupione opakowania zostaną zapakowane i wysłane w sposób uniemożliwiający ich przypadkowe uszkodzenie.

 

Aby ułatwić Państwu wielokrotne używanie zakupionych produktów, woreczki (zamknięte grubym zgrzewem) zostaną dodatkowo zapakowane do woreczka strunowego.

WANILIA MIELONA bez konserwantów - rzadkość - Cechy
Cechy
Kolorodcienie brązu

Polecamy także:

Facebook