Masz pytanie?

Majeranek PREMIUM ziele otarte 20g polski z Doliny Bachorzy

Majeranek ziele suszone - sklep internetowy
Majeranek ziele suszone - sklep internetowy
  • Majeranek ziele suszone - sklep internetowy
  • Majeranek z Doliny Bachorzy
  • Majeranek z Doliny Bachorzy
Cena:2.25PLN
w ciągu 24h od zaksięgowania wpłaty na koncie
Do koszyka
-
+
masz pytania?

 

Majeranek PREMIUM ziele otarte 20g

polski z Doliny Bachorzy

 

Majeranek to bardzo popularne ziele przyprawowe. Ze względu na swój wspaniały aromat wykorzystywany jest w niemalże każdej kuchni. Proponowany przez nas majeranek uprawiany jest na czystych, nieskażonych, kujawsko-pomorskich terenach Doliny Bachorzy.

Bachorza to niegdyś zarośnięta, rozległa i bagnista łąka przecięta strumykami, następnie osuszana przez rząd pruski. Obecnie ten piastowski kanał liczy sobie 46,4 km długości, a urodzajna ziemia doliny rodzi nieskażony, czysty majeranek PREMIUM.

Załączamy poniżej zdjęcia pochodzące z miejsca uprawy produktu – z dala od smogu, zgiełku miast i zanieczyszczonych ulic...

Tuż po zbiorach majeranek jest dokładnie suszony, czyszczony i sortowany. Oferujemy zatem Państwu w 100% najwyższej jakości, selekcjonowany, polski towar bez dodatków obcych.

 

Właściwości:
Majeranek ma działanie przeciwzapalne, dlatego jest pomocny przy leczeniu kataru i nadmiernej ilości flory bakteryjnej w jelitach. Łagodzi bóle brzucha i zaparcia. Można go także stosować zewnętrznie. Ma wówczas działanie ściągające i przeciwzapalne. Dodany do potraw znacznie ułatwia trawienie. Ponieważ ma łagodne, acz skuteczne działanie, bardzo często jest zalecany osobom wrażliwym oraz starszym.

 

Zastosowanie:
Majeranek jest przyprawą, po którą często sięga się gotując wiele dań. Pasuje do szeroko pojmowanej kuchni śródziemnomorskiej. Dobrze komponuje się wraz z tymiankiem i rozmarynem. Świetnie podkreśla smak pieczeni, drobiu i sosów. Stanowi niezastąpiony dodatek do kiełbas, dań z ziemniaków i warzyw. Przyprawia się nim wszelkie farsze, baraninę, pieczone mięsa i flaki. Trudno sobie także wyobrazić zupę grochową, fasolową, kartoflaną, żur, węgorzową, czy flaki i kołduny bez majeranku. Generalnie dodaje się go do wszelkich tłustych i ciężkostrawnych potraw. Ma także duże znaczenie w przemyśle masarskim, ponieważ jest składnikiem wielu kiełbas i konserw, a nawet serów. Należy pamiętać o tym, że potrawy przyprawia się majerankiem dopiero pod koniec gotowania.

 

 

Przykładowe zastosowanie:

 

Kraj pochodzenia surowca: Dolina Bachorzy, Polska

Wyprodukowano przez: Skworcu.com.pl  Marek Skworc

Masa netto: 20 gramów

 

Informacja o alergenach:

Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.

Majeranek PREMIUM ziele otarte 20g polski z Doliny Bachorzy - Cechy
Cechy
Kolorodcienie zielonego

Skworcu.com.pl

Marek Skworc

 

ul. Jagiełły 13c/65

41-106 Siemianowice Śl.

NIP: 643-164-82-98

 

TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl

Facebook